marți, 10 ianuarie 2012

Adevărul omorului de pe Nistru

Cunoaștem cu toții ca la 1 ianuarie 2012, in jurul orelor 7, a fost împușcat un cetățean al RM de un militar din detașamentul de pacificare a FR.

S-a discutat mult asupra acestui subiect. Dar semnele de întrebare încă mai ramîn.
A fost un act săvîrșit din imprudență, un act în care putem da vina pe Bacchus sau a fost un act bine gîndit și pus la cale cu un anumit scop?

Aici îmi vine in minte povestea cu orbii și elefantul (http://deladinu.wordpress.com/2012/01/10/orbii-si-elefantul-cum-crezi-va-fi-ales-presedintele-rm-eu-vreau-deja-anticipate/, http://www.delaomlaom.ro/2011/08/orbii-si-elefantul-poveste-hindusa-2/) pentru că vor exista unii care numai din cauza că soldatul care a împușcat este cetățean al FR vor da vina pe pacificatori. Alții luînd in considerație apartenența politică a victimei, ca fiind membru al echipei PLDM (http://unimedia.md/?mod=news&id=42920) vor da vina pe alianță etc. Adică, despre obiectivitate va fi greu de vorbit.

Dar să facem abstracție de dată, loc, cărei țări aparține cel ce a impușcat, cîte obstacole a trecut în viteză tînărul etc.

Ce ne rămîne?

Ne rămîne să conștientizăm faptul ca sîntem iarăși martori ai unui eveniment adevărul despre care nu-l vom afla, posibil că niciodată...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu